online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Vučić: Građani BiH od sutra mogu da se vakcinišu u Srbiji, bilo kad i bilo gdje

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od četvrtka, 3. juna, svi građani Bosne i Hercegovine moći da se vakcinišu protiv koronavirusa u Srbiji bilo kada i bilo gde.

“U svakom mestu će svi građani BiH moći potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o vakcinaciji, kao i građani Srbije”, naveo je Vučić nakon sastanka sa rukovodstvom bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska u Beogradu.

Na sastanku je bilo reči o važnim pitanjima, te o novoimenovanom visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu, koji je na toj poziciji nasledio Valentina Inzka.

Vučić je kazao da odluku o predstavniku donosi Savet bezbednosti UN, a da će Srbija u skladu sa ovlašćenjima iz Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma tražiti od visokog predstavnika izveštaje o stanju u BiH.

“Redovno ćemo da tražimo izveštaje i uvereni smo da ukoliko opstanu na teritoriji BiH, oni će tu obavezu i ispunjavati”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija će morati da razgovara sa visokim predstavnikom, ali će uvek iskazivati svoje mišljenje, stavove i odnos i slušati RS šta po tom pitanju ima da kaže.

Vučić je kazao da poznaje Schmidta, da je reč o ozbiljnom čoveku, sa kojim se neretko dobro razumevao, te napomenuo da su lični odnosi jedno, a principi nešto drugo.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je lider vladajuće stranke u entitetu RS Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), naveo je da RS neće prihvatiti imenovanje visokog predstavnika u BiH bez relevantne rezolucije Saveta bezbednosti UN.

“Bez rezolucije Saveta bezbednosti imenovanje visokog predstavnika je protiv interesa RS i srpskog naroda u BiH”, kazao je Dodik.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia