online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

VSTV BiH usvojio tri zaključka, bez izjašnjenja o odgovornosti Tegeltije

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) konstatuje da se nezakonitim snimanjem i praćenjem nositelja pravosudnih funkcija narušava njihova sigurnost i bezbijedan ambijent za zakonito i nezavisno donošenje odluka.

To je jedan od zaključaka vanredne sjednice VSTV-a BiH održane danas, na kojoj su članovi ovog regulatornog tijela razmatrali aktuelnu situaciju u ovoj instituciji i pravosuđu uopće s fokusom na odgovornost predsjednika Milana Tegeltije. 

Drugim zaključkom VSTVBiH zahtijeva od svih nadležnih organa, a posebno tužiteljstava da promptno i efikasno djeluju po svim saznanjima kako u cilju zaštite pojedinaca, tako i u cilju zaštite pravosudnog sistema uopće.

VSTVBiH se u ovom trenutku ne može izjasniti o odgovornosti predsjednika VSTV-a BiH na osnovu u medijima objavljenog sadžaja, jer se u ovom trenutku ne može potvrditi njegova zakonitost i autentičnost, sadržaj je narednog zaključka.

– S obzirom na to da je usljed svih okolnosti došlo do narušavanja partnerstva između VSTV-a BiH i njegovih strateških međunarodnih partnera, a što značajno otežava rad VSTV-a BiH i započete projekte, pozivamo predsjednika VSTV-a da razmotri mogućnost podnošenja ostavke na mjesto predsjednika VSTV-a BiH – posljednji je zaključak današnje sjednice koje je medijima predočio aktuelni predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.   

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia