online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

VSTV BiH o predmetu “respiratori”

U toku je sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Na početku sjednice, a na prijedlog predsjednika Milan Tegeltija, uvrštena je tačka: Pritisak na rad Tužilaštva BiH. Članovi vijeća osudili su pritisak na rad državnog tužilaštva u slučaju afere Respiratori posebno, kako ističu,  one koji dolaze iz Stranke demokratske akcije. Ovo je do sada najbrutalniji napad na rad Tužilaštva,  degradiranje i omalovažavanje tužilaca koji su radili na pomenutom predmetu.

Članovi vijeća danas bi, između ostalog, trebali razmatrati Zaključke Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Jednim od zaključaka zadužuje se Ministarstvo pravde i Vijeće ministara BiH da, na temelju analize Izvještaja stručnjaka o pitanjima vladavine prava u BiH izrade i dostave Zastupničkom domu na usvajanje Akcioni plan otklanjanja nedostataka u oblasti vladavine prava, provođenja preporuka i mjera sadržanih u tom izvještaju. Na sjednici Zastupničkog doma zatraženo je da Tužilaštvo BiH u najkraćem roku dostavi detalјnu statistiku procesuiranja predmeta ratnih zločina koji su od Haškog tribunal označeni kao predmeti ‘A’ kategorije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia