online slots game malaysia
Sarajevo

Vranić za Špicu: Punkt Hitne pomoći je dostatan za Hadžiće tokom vikenda

Gost u emisiji Špica bio je ministar zdravstva KS Haris Vranić. Govorio o pitanjima dostatnosti rada punkta na Ilidži , ali i generalnog rada zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene zaštite tokom vikenda.

Naime, kako kaže Vranić, niti u jednom glavnom gradu susjednih zemalja ambulanta primarne zdravstvene zaštite nije otvorena u svakoj opštini, na svakoj lokaciji, a čak je moguće i da nije nikako otvorena vikendom.

-Zakon o zdravstvenoj zaštiti FBiH predviđa da 3 ustanove moraju raditi 24 sata, 365 dana u godini, a to su: Hitna pomoć, Opća bolnica i Klinički centar. Dakle, u 24 sata, uključujući i vikende, otvorena su dva CUM-a i hitna pomoć, pojašnjava Vranić.

Samim time, punkt na Ilidži će biti potpuno dostatan, tvrdi ministar. Osim toga, po zakonu ljekari ambulanata primarne zdravstvene zaštite moraju imati slobodne dane, odnosno kako kaže ministar – u slučaju rada vikendom, taj isti doktor u ponedjeljak, kao i utorak morao bi imati slobodan dan.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia