online slots game malaysia
Vijesti

Vranić na Simpoziju „Medicinski kanabis – dokazi i kontroverze“: Uviđen je značaj kanabisa u liječenju

Naučni Simpozij na temu „Medicinski kanabis – dokazi i kontroverze“, organiziran uz podršku Ministarstva zdravstva i Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, održan je danas na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, prenosi FENA.

Iako je medicinski kanabis česta tema u medijima, još uvijek nije dopuštena upotreba lijekova na bazi kanabisa u našoj zemlji, bez obzira na mnoge inicijative i zaključke različitih radnih grupa vezanih za njegovu upotrebu u liječenju određenih oboljenja. Dok se očekuju izmjene u regulativi i pravnim okvirima Bosne i Hercegovine, a po ugledu na regulative ostalih europskih zemalja, Farmaceutski fakultet u Sarajevu odlučio je organizirati prvi simpozij na ovu temu. Na ovom simpoziju predstavljena su najnovija naučna saznanja o upotrebi kanabisa u medicinske svrhe.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić je kazao kako je kroz svoj dugogodišnji rad sa pacijentima uvidio značaj medicinskog kanabisa u liječenju.

Na današnjem simpoziju predavanje su održali brojni regionalni i domaći stručnjaci iz ove oblasti. Kroz nova saznanja i diskusiju, razmijenila su se iskustva o upotrebi kanabisa u medicinske svrhe, te se upoznalo sa važećom legislativom u zemljama gdje je legalizirana upotreba medicinskog kanabisa, sa osvrtom i na legislativu u Bosni i Hercegovini.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia