online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vranić dogovorio koordinaciju između KCUS i Opće bolnice u prihvatu covid pacijenata

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić održao je danas sastanak sa direktorima dvije bolničke zdravstvene ustanove u Kantonu Sarajevo. Sastanku su prisustvovali generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović i direktor Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović.

Ovom prilikom, analizirani su bolnički kapaciteti u ovim ustanovama, te su direktori iznijeli podatke o broju kreveta, opreme i kadra koje imaju na raspolaganju. Iznijete su i potrebe za dodatnom opremom i kadrom, koje će u skladu sa planiranim finansijskim sredstvima biti razmatrane na idućoj sjednici Vlade KS.

Dogovoreni su predstavnici – infektolozi, iz obje ove ustanove, koji će predvoditi trijažu u prijemno-trijažnom centru koji će biti formiran u Zavodu za zaštitu zdravlja studenata. Infektolozi sa KCUS-a i OB-a će u ovom centru predvoditi trijažu za Covid oboljele pacijente koji se upućuju na hospitalizaciju iz Covid ambulanti JU Dom zdravlja KS.

Ministar Vranić je s predstavnicima bolničkih ustanova dogovorio i dostavljanje potrebnog broj vakcina, kako bi se organizirala vakcinacija preostalih zdravstvenih radnika, jer bi se time uštedilo vrijeme koje je neophodno da provedu u brizi za pacijente.

Zaključeno je da su zdravstvene ustanove Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, kao i sve ostale zdravstvene ustanove u KS spremne za četvrti val, s tim da je upućen i apel građanima Kantona Sarajevo da shvate ozbiljnost situacije i u skladu sa njom poštuju sve higijensko-epidemiološke mjere koje su na snazi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia