online slots game malaysia
BiznisVijesti

‘Voćar Piramida’ proizvodi kvalitetne prirodne sokove i sušeno voće i bilje

Vlasnik kompanije “Voćar Piramida” Suljo Selimović, proizvođač i prerađivač voća iz Visokog, proizvodi kvalitetne prirodne sokove i sušeno voće i bilje.

Sweden/USAID FARMA II projekt pomaže kompaniji da izađe na tržišta Evropske unije i poboljša ambalažu, marketing i online komunikacije.

– Ja sam inžinjer elektrotehnike. Trideset i pet  godina sam radio u naftnim kompanijama širom svijeta i vodio projekte vrijedne stotine miliona dolara. U jednom trenutku mi je to postalo previše i odlučio sam se vratiti kući na porodični voćnjak u predgrađu Visokog – kazao je Selimović.

Razmišljajući kao inžinjer, Selimović je znatno ranije počeo pripremati teren za svoj povratak. Već 2003. godine je počeo kupovati zemlju i zasađivati voćnjak površine 11 hektara, a 2007. je osnovao kompaniju.

Ovisno o sezoni, njegov voćnjak daje 40 do 60 tona jabuka, šljiva i krušaka. Međutim, njegov plan je uvijek bio raditi sa malim poljoprivrednicima iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz projekta Sweden/USAID FARMA II.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia