SarajevoVijesti

Vlada KS: Za održavanje zaposlenosti u boračkim zadrugama izdvojeno 161.200 KM

Vlada Kantona Sarajevo prihvatila je danas Program mjera za sufinansiranje održavanja postojeće zaposlenosti u boračkim zadrugama s područja Kantona Sarajevo za 2021. godinu Ministarstva za boračka pitanja.

Po riječima resornog ministra Omera Osmanovića, cilj je pomoći boračkom zadrugarstvu, a prije svega očuvati postojeću zaposlenost, kako bi se i uz druge aktivne mjere Vlade doprinijelo sanaciji posljedica koronavirusa na području našega kantona i u ovom segmentu poslovanja, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

– Na globalnom nivou ulažu se napori, prije svega, radi očuvanja zdravlja stanovništva, ali i pomoći privredi i očuvanja radnih mjesta. U tom smislu je Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i sačinilo Program mjera za sufinansiranje održavanja postojeće zaposlenosti u boračkim zadrugama. Za realizaciju ovog Programa, u budžetu KS planirana su sredstva u iznosu od 161.200 KM, za održavanje zaposlenosti u boračkim zadrugama najmanje 42 osobe, te provođenje zadružnih revizija za one zadruge koje su ove godine dužne obaviti reviziju – kazao je ministar Osmanović.

Pravo sudjelovanja u raspodjeli sredstava kroz ovaj program mogu ostvariti zadruge s područja Kantona Sarajevo koje okupljaju braniteljsku populaciju, uključujući i članove njihove uže porodice.

Kako bi realiziralo ovu mjeru, Ministarstvo za boračka pitanja raspisat će javni poziv, o čijoj će objavi javnost biti blagovremeno informisana.

Naglašeno je i kako će se odobravanje sredstava vršiti u skladu s općim i posebnim kriterijima koji će biti sastavni dio spomenutog javnog poziva.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.