online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS ukida moratorij na zapošljavanje u zdravstvu

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela Zaključak, na prijedlog Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, kojim se od moratorija na zapošljavanje na neodređeno vrijeme izuzimaju zdravstveni radnici u javnim zdravstvenim ustanovama u KS, čiji je osnivač i suosnivač Kanton Sarajevo.
Ovo je važan korak koji je poduzet u cilju unapređenja zdravstvenog sektora i pružanja kvalitetnije zdravstvene zaštite građanima, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Vlada KS 29. decembra 2022. godine donijela Zaključak kojim je uspostavljen moratorij na zapošljavanje na neodređeno vrijeme, zahtijevajući prethodnu saglasnost Vlade za takve odluke. Moratorij se primjenjivao na širok spektar kantonalnih organa uprave, javnih ustanova, komunalnih preduzeća i drugih budžetskih i vanbudžetskih korisnika.
Svjesni potreba u zdravstvenom sektoru, te želje da se pojednostave procedure zapošljavanja kako bi se osigurao adekvatan broj zdravstvenih stručnjaka, Vlada KS je pažljivo revidirala ovu odluku, te su današnjim Zaključkom Vlade zdravstveni radnici izuzeti od ograničenja moratorija na zapošljavanje na neodređeno vrijeme.
Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u “Službenim novinama Kantona Sarajevo”.0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia