online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS traži da cijena gasa bude smanjena u maksimalnom iznosu do 30 posto

Vlada Kantona Sarajevo podržala je inicijativu ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almira Bečarevića.
Vlada KS zahtijeva da se cijena prirodnog gasa korisnicima ovog energenta u Kantonu Sarajevo smanji u maksimalnom mogućem iznosu, i to do 30 posto, a na bazi realne cijene gasa od Gasproma i ostalih elementa koji mogu utjecati na smanjenje cijene, što je prethodnih dana detaljno obrazložio resorni ministar Bečarević.
Poručeno je da će Vlada FBiH jedino na ovaj način trasparentno i odgovorno postupiti prema potrošačima ovog energenta u Kantonu Sarajevo. Naglašavaju da visoke i nerealne cijene gasa direktno utječu na povećanje broja zahtjeva građana i privrednih kompanija da budu isključeni iz sistema Sarajevogasa i Toplana, a što će dodatno utjecati na zagađenje zraka u Kantonu Sarajevo.
Kako je na današnjoj sjednici informisao članove Vlade resorni ministar Bečarević, prema KJKP Toplane upućeno je više od 600 zahtjeva za prekid usluga centralnog grijanja, dok je ovaj energent usljed poskupljenja u proteklih šest mjeseci prestalo koristiti oko 300 subjekata male i velike privrede.
Također, u Kantonu postoji preko 10.000 priključaka na kojima je registrovana potrošnja gasa na razini nule, a dodatnih 10.000 priključaka gdje se registruje vrlo mala potrošnja gasa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia