SarajevoVijesti

Vlada KS: Saglasnosti za sklapanje ugovora o djelu

Vlada KS je dala saglasnosti za zaključivanje 22 ugovora o djelu u organima uprave KS, te kantonalnim zavodima i javnim preduzećima. Saglasnosti su date nakon isteka moratorija na zapošljavanje Skupštine Kantona Sarajevo, a najveći broj njih se odnosi na zaključivanje ugovora sa certificiranim računovođama, radi ovjere finansijskih izvještaja, što je zakonska obaveza organa uprave koja se mora izvršiti do kraja februara ove godine.

Saglasnosti su, između ostalog, date i na zaključivanje ugovora o djelu sa sudskim tumačima, radi prevođenja podataka inostranih organa, kao i radi projekta uspostavljanja helikopterske jedinice MUP-a KS, te za “PROJECT HARMONI. INC” – Ureda u Bosni i Hercegovini – Medijske komponente borbe protiv korupcije i maloljetničke delinkvencije koji implementira TVSA.

Na narednim sjednicama Vlade KS bit će razmatrane tačke o davanju saglasnosti organima uprave za interni premještaj državnih službenika, u skladu sa Zakonom o državnoj službi.

Tačke dnevnog reda koje se odnose na zaključivanje ugovora o djelu, te o privremenim i povremenim poslovima u institucijama kulture, povučene su dnevnog reda današnje sjednice radi dorade, na prijedlog resornog ministra.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.