online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS osigurala novac za isplatu plata radnicima GRAS-a i ispoštovala sve obaveze


Vlada Kantona Sarajevo razmotrila je danas, kao aktuelno pitanje, mirne proteste koji su održani jutros u KJKP “Gras”, kao i implementaciju nedavno potpisanog Sporazuma o rješavanju problema u poslovanju ovog preduzeća.

Kako je naglašeno, Vlada je izmirila obaveze iz tog Sporazuma prema Upravi za indirektno oporezivanje i u toku je priprema reprograma, odnosno otplate duga “Gras”-a, kako bi se odblokirao račun ovog preduzeća.

Dodatni uslov za to je i rješenje oko 700 izvršnih sudskih presuda po osnovu tužbi iz radno-pravnih odnosa radnika ovog preduzeća koje su upućene banci na izvršenje.
Kako je navedeno, od oko 400 pomenutih pojedinačnih predmeta, sud je do sada donio više od 200 rješenja o odgodi izvršenja presude, a ostala rješenja bi trebala biti izdata narednih nekoliko dana.

Nakon ovoga i uplate pet miliona KM za isplatu dijela tužbi radnika, Vlada KS će uplatiti dodatnih šest miliona KM za dvije neizmirene plate radnicima, kao obaveze ovog preduzeća u prethodna dva mjeseca, navedeno je.

Radi unapređenja javnog gradskog prijevoza i podrške ovom preduzeću, izdvojena su sredstva za nekoliko značajnih projekata, i to: 15 miliona EUR-a za nabavku 25 novih trolejbusa, za koji bi uskoro trebao biti potpisan sporazum sa dobavljačem, pokrenut je tender za rekonstrukciju pruge Marijin Dvor-Ilidža vrijednosti 20 miliona EUR-a, pokrenuta je procedura nabavke niskopodnih tramvaja vrijednosti 30 miliona EUR-a, provode se projekti rekonstrukcije tramvajske pruge od „S“ krivine do stajališta Marijin Dvor, te rekonstrukcije stajališta. U saradnji sa Evropskom investicionom bankom pribavljene su odluke koje omogućiti projekte rekonstrukcije trolejbuskog saobraćaja Sarajevo-Vogošća i tramvajskog saobraćaja Ilidža-Hrasnica.
____________________________________

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia