online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS odobrila zapošljavanje četiri radnika u KJU ‘Gerontološki centar’

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Kantonalnoj javnoj ustanovi ‘Gerontološki centar’ za popunu upražnjenih radnih mjesta za tri medicinske sestre i jednog psihologa, na određeno vrijeme do godinu dana.

Saglasnost je data zbog nedostatka kadra, kao i povećanog obima posla uslijed pogoršane epidemiološke situacije u toj ustanovi odnosno zbog povećanog broja zaraženih korisnika te odsustva radnika, koji su na bolovanju ili u izolaciji.

– Upošljavanje će se finansirati iz vlastitih sredstava Ustanove – navedeno je iz Službe za protokol i press KS.

KJU ‘Gerontološki centar’ nije budžetski korisnik tj. ne nalazi se u Registru budžetskih korisnika Kantona Sarajevo. Zbog toga je saglasnost na ta upošljavanja data u skladu sa Uredbom o postupku prijema u radni odnos u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim licima s javnim ovlaštenjima na teritoriji kantona, grada ili općine, u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji su osnivači kanton, grad ili općina te u privrednim društvima u kojima kanton, grad ili općina učestvuju sa više od 50 posto ukupnog kapitala.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia