online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS i UNDP: Stiglo 200.000 zaštitnih maski

Danas je stigla isporuka od 200.000 zaštitnih maski u Kanton Sarajevo, od ukupno poručenih 450.000, po osnovu Sporazuma o nabavci medicinske i sanitetske opreme između Vlade KS i UNDP-a, čime se nastavlja kontinuitet snabdijevanja neophodnom opremom medicinskih ustanova kao i građana, istakao je premijer KS Mario Nenadić.

Ovo je prva nabavka zaštitnih maski, po osnovu ovog Sporazuma, za koju je izdvojeno 800.000 KM. Od toga je 500.000 KM izdvojio Kanton Sarajevo, a 300.000 KM je osigurao UNDP. Nenadić je istakao da je ovo najbolji model nabavki trenutno, kako zbog efikasnosti procedure, transparentnosti, tako i zbog isplativosti, jer je na izdvojena budžetska sredstva dodijeljen i pomenuti iznos sredstva od UNDP u vidu donacije, navodi se u saopćenju Vlade KS.

”Važno je naglasiti i da su ovo proizvodi domaćeg proizvođača. Već od sutra se aktivnosti nastavljaju, dolazi nova serija zaštitnih maski i rukavica, a u toku sljedeće sedmice novih 250.000 zaštitnih maski“, naveo je Nenadić, ističući da Kanton Sarajevo neće imati problema sa dostupnošću zaštitne opreme za medicinske radnike i građane.

Ministar zdravstva KS Rusmir Mesihović je zahvalio UNDP-u i kazao da će se ove nabavke nastaviti kontinuirano, u svrhu obezbjeđenja neophodne opreme za rad medicinskih ustanova, kao i zaštitne opreme za građane.

Edis Arifagić, šef Programa za lokalni razvoj UNDP-a, rekao je kako je ovo prva ozbiljnija količina zaštitne opreme isporučena KS-u, po osnovu Sporazuma koji UNDP ima s Vladom i Zavodom zdravstvenog osiguranja KS.

Prema njegovim riječima, maske je izradila domaća firma ”Prevent” koja posjeduje sve relevantne certifikacije kada je u pitanju proizvodnja zaštitne opreme ove kategorije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia