online slots game malaysia
Sarajevo

Vlada KS i austrijska Pokrajina Koruška: Želimo razvoj saradnje pod jednim, evropskim krovom

Kanton Sarajevo i Pokrajina Koruška iz Austrije od danas imaju Memorandum o razvoju saradnje, što se smatra važnim u kontekstu saradnje regija u Evropi, a u ovom slučaju i u svijetlu približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

Memorandum su danas u Sarajevu, na nivou vlada Sarajevskog kantona i Pokrajine Koruške, potpisali premijer Nihad Uk i guverner Peter Kaiser te na pres-konferenciji održanoj tim povodom najavili buduću saradnju strana potpisnica u više sektora.

Kaiser je podržao bosanskohercegovački evropski put izražavajući želju za saradnjom Koruške s Kantonom Sarajevo u smislu razmjene iskustava i prijenosa znanja u privredi, turizmu, u pitanjima mladih, infrastrkuturnim projektima, što je sve, po njegovim riječima, u pravcu evropsko zajedništvo.

– Želimo razvoj saradnje pod jednim, evropskim krovom – rekao je također potpisnik iz Vlade Pokrajine Koruška.

Premijer Sarajevskog kantona Nihad Uk je novinarima prenio da je dosta vremena na današnjem sastanku, održanom prije samog potpisivanja Memoranduma, posvećeno značaju realizacije tog dokumenta, u ovom momentu programa od interesa za kantonalnu privredu i univerzitetske projekte.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia