online slots game malaysia
Vijesti

Vlada KS dala saglasnost da 17 stanova pređe u trajno vlasništvo branioca

Nakon pokrenute icijative na Skupštini Kantona Sarajevo kako bi stanovi dodijeljeni na korištenje pripadnicima braniteljske populacije prešli u trajno vlasništvo, Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj jučer dala saglasnost za potpisavanje predmetnih ugovora. Riječ je o 17 stanova, odnosno porodica koje će ovom prilikom trajno riješiti problem svog stambenog zbrinjavanja.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović je, ovom prilikom, naglasio važnost brige o porodicama šehida-poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, koji su zadužili našu domovinu.

”Veoma sam sretan i zadovoljan što smo uspjeli da korisnike prava na dodjelu stana na korištenje, njih ukupno 17, obradujemo u ovim izazovnim vremenima, trajnim rješavanjem stambenog pitanja”, ministar je također istakao da su preostala još četiri stana za koje se čeka etažiranje, nakon čega će se projekt privesti kraju.

Stanovi koji prelaze u trajno vlasništvo bit će dodijeljeni za 12 supruga šehida-poginulih boraca, dva roditelja šehida-poginulih boraca, te za tri ratna vojna invalida. Nakon što Skupština Kantona Sarajevo potvrdi odluku Vlade, pristupit će se potsivanju notarskog ugovora za ove stanove.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia