online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/VIDEO Vlada KS: 550.000 KM za materijalnu pomoć dobrovoljnim vatrogasnim društvima

Odlukom Vlade Kantona Sarajevo, iz Budžeta Kantona Sarajevo za ovu godinu izdvojeno je 550.000 KM za materijalnu pomoć dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Kantona.

Sporazum o raspodjeli  sredstava potpisao je danas direktor  Kantonalne uprave civilne zaštite Dženan Brkanić, na sastanku sa načelnicima i predstavnicima općina, na čijem području djeluju ova vatrogasna društva, a putem kojih će im sredstva biti dodijeljena.

-Kriteriji za dodjelu i iznos sredstava su brojnost pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, područje koje pokrivaju, kao i broj intervencija na godišnjem nivou, kako samostalnih, tako i zajedničkih intervencija sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne brigade – naveo je Brkanić.

Obzirom da važeći zakoni ne omogućavaju direktni prenos sredstava dobrovoljnim vatrogasnim društvima, sredstva će im biti transferirana putem lokanih zajednica.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić  kazao je da je ovo prvi put da je Kantonalna uprava civilne zaštite izvršila preraspodjelu finansijskih sredstava, uz odobrenje Vlade, na općine koje imaju dobrovoljna vatrogasna društva.

-Jedno od njih je i Dobrovoljno vatrogasno društvo ‘Vratnik’ , najstarije u Kantonu, a u čijem sastavu su 43 aktivista. Ovih 85.000 KM koje je Kanton dodijelio će itekako dobro doći i pomoći tom vatrogasnom društvu- naglasio je Hadžibajrić.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović također je istakao da će sredstva dodijeljena dobrovoljnom vatrogasnom društvu na području ove općine, u iznosu od 55.000 KM biti njegova značajna podrška. Bit će utrošena u tehničko opremanje.

Amra Hamzić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia