online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vlada Federacije BiH inicira donošenje državne strategije za borbu protiv korupcije

Vlada Federacije BiH, uputila je inicijativu Vijeću ministara BiH da što prije usvoji državnu strategiju za borbu protiv korupcije, a kako bi Vlada konačno bila u mogućnosti donijeti ovaj strateški dokument i na federalnom nivou.

Podsjetimo, na prošlosedmičnoj sjednici usvojen je izvještaj o radu za prošlu godinu Antikorupcionog tima Vlade FBiH, u kojem su istaknute aktivnosti na stvaranju pretpostavki za izradu nove federalne strategije za borbu protiv korupcije. Međutim, kako je navedeno, njenoj izradi nije se moglo pristupiti zbog neusvajanja strategije na nivou BiH, te je pojašnjeno da se već čeka dvije godine.

Stoga Federalna vlada inicijativom ka Vijeću ministara apelira da u što skorijem periodu  bude donesena državna strategija. Omogućavanjem donošenja federalne strategije, napomenuli su iz Vlade FBiH, olakšat će se i provođenje brojnih aktivnosti na provedbi Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH, a u okviru kojeg su izuzetno značajni uspostava i izgradnja „Palate pravde Federacije BiH“ u koju će biti smješteni Posebni odjeli za borbu protiv korupcije pri Vrhovnom sudu FBiH i Federalnom tužilaštvu, o čemu je već potpisan i Memorandum sa Visokim sudskim i tužilačkim vijećem BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia