online slots game malaysia
Biznis

Vlada FBiH: Objavljen javni poziv za dodjelu 30 miliona KM izvoznicima

Vlada Federacije BiH, upoznata je da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, na osnovu uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, raspisalo javni poziv za dodjelu 30.000.000 KM kao pomoć izvoznim privrednim društvima u sektoru industrije koji je otvoren do 10. novembra ove godine.

Poziv je upućen privrednim društvima koja su od 1. januara 2019. do 31. decembra 2019. godine ostvarila izvoz veći od 30 posto od ukupnog prihoda iz oblasti metalne, elektro i automobilske industrije, industrije građevinskog materijala i nemetala, drvne, papirne i grafičke industrije, proizvodnje tekstila, odjeće, kože i obuće i hemijske i farmaceutske i industrije gume i plastike.

Finansijska pomoć jednom korisniku ne smije prelaziti 700.000 KM, za korisnike iz sektora industrije, turističko-ugostiteljskog sektora, sektora poljoprivrede i prehrambene industrije i sektora cestovnog prevoza putnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia