online slots game malaysia
Vijesti

Vlada FBiH dala saglasnost za prijem 25 radnika u RMU Breza

Vlada Federacije BiH usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, a koja se odnosi na provođenje aktivnosti za prijem radnika u Rudnik mrkog uglja Breza d.o.o. Breza koji posluje u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Vlada FBiH daje saglasnost za prijem ukupno 25 radnika na neodređeno radno vrijeme u ovom rudniku i to 24 NK radnika u Službi za proizvodnju za pogon Sretno i Kamenice, te jedan inženjer rudarstva na poslovima proizvodnje, upravnik smjene, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

U informaciji ovog federalnog ministarstva navedeno je da je JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo tražila saglasnost za prijem 25 radnika u RMU Breza na neodređeno radno vrijeme. U obrazloženju zahtjeva koje je Ministarstvu dostavilo ovo javno preduzeće očito je da se radi o radnicima koji su vezani za direktnu proizvodnju u podzemnim pogonima Sretno i Kamenice.

Također, u obrazloženju se navodi da je u ovom rudniku na dan 31. decembra 2021. godine bilo ukupno 1.059 radnika, a 9. februara 2023. godine 919 radnika. Smanjenjem ukupnog broja radnika, smanjen je i broj proizvodnih radnika. Prijemom 25 radnika na neodređeno radno vrijeme neće doći do povećanja ukupnog broja radnika u RMU Breza s obzirom na to da su na radnim mjestima za koje se traži prijem trenutno angažovani radnici kojima u narednom periodu ističe rad na određeno radno vrijeme.

Ovi radnici su neophodni za izvođenje rudarskih radova (pripreme i dobijanja uglja), a s ciljem ostvarivanja zadatih proizvodnih rezultata, stoji u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia