online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Visoki predstavnik posjetio UNSA i pozvao studente iz cijele Evrope da dođu studirati u BiH

Vlasti u Bosni i Hercegovini ne trebaju taktizirati nego trebaju implementirati ono što sam postavio kao osnovu u legislativu, da budu sigurni da će glasači imati više povjerenja da ono što zaokruže na izbornom listiću će biti mjerodavno, poručio je visoki predstavnik Kristijan Šmit vladajućoj koaliciji u vezi izmjena Izbornog zakona BiH. Šmit traži od bh.vlasti da vode računa o vremenu i o činjenici da je za provedbu ovih, ali i svih narednih izbora potrebna dobra priprema.   

Bosna i Hercegovina nije zemlja iz koje se odlazi nego je zemlja u koju treba doći i ostati, poručio je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Kristijan Šmit, tokom posjete Univerzitetu u Sarajevu. Pozvao je akademsku zajednicu da se uključi aktivno u rasprave i prijedloge o budućnosti Bosne i Hercegovine, a političarima poručio da će prihvatiti rješenja u Izbornom zakonu ukoliko budu u korist građana.

Visoki predstavnik je posjetio Univerzitet u Sarajevu. Istakao je važnost Univerziteta koji ima vodeće mjesto u BiH kada je riječ o nauci i istraživanju. Pozvao je studente iz cijele Evrope da dođu studirati u BiH i nauče više o ovoj zemlji, jer je ne poznaju dovoljno. Smatra da su Pravni i Fakultet političkih nauka važni za buduću pravnu državu i demokratsku strukturu BiH i ujedinjene Evrope.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia