online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Više od 16 miliona maraka KS ulaže u ski centar Bjelašnica i Igman

Direktor KJP ZOI ’84 Jasmin Mehić i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić najavili su rast zimskog turizma u Kantonu Sarajevo i nove investicije u skijaški centar Bjelašnica i Igman

“Iza nas je jedna od najuspješnijih skijaških sezona, sa 135 skijaška dana, nizom uspješnih sportskih, kulturnih i zabavnih projekata i preko 200.000 posjetitelja iz Bosne i Hercegovine, regiona i drugih zemalja. Ostvarili smo povećanje broja korisnika i povećanje prihoda od preko 30 posto čime samo stvorili preduslove za kontinuiran razvoj skijališta. Pored domaćih posjetitelja zabilježili smo i značajan rast posjetitelja iz zemalja regiona Srbije, Hrvatske i Slovenije, ali i drugih zemalja”, istakao je Mehić.

Rekao je i da se u narednim godinama može očekivati značajan rast zimskog turizma u KS-u i izrazio nadu da će doći do unapređenja cjelokupne ponude, od hotelskog smještaja na planinama do vanpansionske ponude, proširenja broja skijaških staza, ali i drugih ljetnih sadržaja.

“U protekloj godini realizovali smo investicije vrijednosti od pet miliona KM za unapređenje postojeće infrastrukture i nastavit ćemo ubrzanim trendom sa razvojem skijališta. Posljednja u nizu investicija je nabavka novih mašina za uređenje staza koju smo realizovali uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, koje je ovu nabavku sufinansiralo s 1,5 miliona KM. Imajući u vidu činjenicu da su nove mašine posljednji put nabavljene 1997. godine, prije ravno 25 godina, nabavka ove opreme je od izuzetnog značaja za ski centar Bjelašnica i Igman. Nove mašine imaju eko motore, smanjenu potrošnju goriva za cca. 30 posto i znatno bolje tehničke performanse, te vjerujemo da će se napredak u pogledu uređenja staza biti značajan”, zaključio je Mehić.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić pohvalio je upravu ZOI ’84 i Mehića za uspješnu zimsku sezonu, te istakao da je Ministarstvo privrede prepoznalo potencijal ZOI-ja kao javnog preduzeća koje može imati veliku i nezaobilaznu ulogu u razvoju i unapređenju turizma na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia