online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vijećnica u bojama zastave Austrije

Vijećnica je povodom Nacionalnog praznika Austrije, večeras osvijetljena bojama zastave ove zemlje, 26. oktobra, što će prema zvaničnoj najavi iz austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini trajati do 22 sata.

Povodom Nacionalnog praznika, danas se video porukom na bosanskom jeziku obratila austrijska ambasadorica u BiH Ulrike Hartmann napominjući da je epidemija COVID-a 19 uzrok što ona to čini virtuelno i što ni ovog puta neće biti prazničnog prijema u Ambasadi. Manjim dijelom je govorila i na njemačkom jeziku.

Austrijankama i Austrijancima, kao i svim prijateljima njihove zemlje, Hartmann je kazala da u ovako izazovnoj situaciji na međunarodnom planu, Austrija ne misli samo na sebe već pokazuje solidarnost „prvenstveno s našim prijateljima na zapadnom Balkanu, a posebno s Bosnom i Hercegovinom“.

– Posebno nam je važna politička budućnost Bosne i Hercegovine kao snažnog partnera u Evropskoj uniji – rekla je između ostalog tokom dužeg obraćanja.

Zahvalila je svim koleginicama i kolegama za stalnu i kontinuiranu saradnju te nazdravila u čast nacionalnog praznika njene zemlje.

Uporedo s njenom pozdravnom riječju, u video-materijalu su članovi „Kuće dobrih tonova“ Srebrenica izveli „Due Pupille“ od W.A. Mozarta.

Povodom austrijskog Nacionalnog praznika, sedam dana u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru će biti prikazivani prizori iz Austrije na LED ekranima. Aktivnosti realizira austrijska ambasada u Sarajevu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia