online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vijeće naroda RS danas o zakonu o nepokretnoj imovini

Vijeće naroda Republike Srpske bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, koji je krajem prošle godine usvojila Narodna skupština RS, a u vezi s Odlukom o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.

Klub bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS je početkom januara donio odluku da se pokrene pitanje vitalnog nacionalnog interesa u pogledu zakona koji je donijela NSRS u vezi s nepokretnom imovinom.

Delegat u tom klubu Adil Osmanović je izjavio da će kao Klub delegata Bošnjaka u Vijeću naroda, bar pet od ukupno osam, iznijeti svoj stav, a on je u skladu s Odlukom Ustavnog suda BiH da je titular državne imovine jedino država Bosna i Hercegovina i da ne vide nijedan razlog zašto se ponovo NSRS upustila u tu proceduru, da ponovo donosi takav zakon kojeg je Ustavni sud prošle godine proglasio nevažećim.

– Ne znam kako će se dalje odvijati diskusija, ali s obzirom da SNSD sa svojim koalicionim partnerima, od ukupnog broja delegata u Vijeću naroda ima većinu, cijenim da će donijeti odluku da se time ne krši pitanje vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda – naveo je Osmanović.

Pojasnio je da onda taj zakon ide dalje u proceduru, a to podrazumijeva da se formira komisija Vijeća naroda i komisija NSRS, koja će ponovno razmatrati pitanje tog zakona.

Ukoliko se ona ne usaglasi, konačnu odluku o tom zakonu donosi Ustavni sud RS-a.   

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia