online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vijeće ministara utvrdilo Prijedlog Izmjena zakona o Oružanim snaga BiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OS BiH), kojim se olakšava prijem u službu, pojednostavljuju procesi upravljanja karijerom profesionalnih vojnih osoba i na taj način pomaže bolja kadrovska popunjenost.

Izmjene i dopune ovoga zakona fokusirane su na redefiniranje pojma obuke za prijem u službu, omogućavanje trajanja javnog oglasa za prijem vojnika u OS BiH tijekom cijele godine, kao i na pomjeranje starosne granice vojnika i potčasnika u postupku prijema u čin potčasnika ili časnika do navršenih 40 godina života u trenutku potpisivanja ugovora. 

Predloženim izmjenama želi se osigurati veći interes mladih osoba zа prijem u kategoriju vojnika iz civilstva, zbog mogućnosti dulje karijere i napredovanja.

Na ovaj bi se način osigurao kontinuitet operativne sposobnosti, te pravodobno i potpuno izvršenje misije Oružanih snaga sukladno Zakonu о obrani BiH, tim prije što  OS BiH nedostaje 1.215 profesionalnih vojnih osoba (časnika 222, potčasnika 178 i vojnika 815).

Ministarstvo obrane dostavit će Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u OS BiH Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po skraćenoj  proceduri usvajanja. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia