online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vijeće ministara BiH donijelo Odluku o privremenom finansiranju do kraja septembra

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli – septembar 2020. godine.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u “Službenom glasniku BiH”, a primjenjivaće se od 1. jula 2020. godine. Odluka će prestati da važi danom usvajanja zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Također, Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donijelo je odluku o raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u opremi i drugim sredstvima. Radi se o pomoći koja se sastoji od 200 specijalnih setova zaštitne opreme i uključuje medicinska zaštitna odijela, vizire i naočale, a koja je dobijena od Vlade Republike Bugarske, te 42.000 zaštitnih jednokratnih maski za lice koje su dobijene od Dječijeg hora grada Vuxi iz Narodne Republike Kine.

Pomoć se raspoređuje u skladu sa principima za raspodjelu, i to FBiH 61,5 posto, RS-u 37,5 posto i Brčko Distriktu jedan posto. FBiH će dobijenu međunarodnu pomoć podijeliti sa deset kantona u jednakom omjeru, po 50 posto.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia