online slots game malaysia
KulturaVijesti

Večeras u Sarajevu promocija knjige “Od Batona do Kulina”

Promocija knjige, u organizaciji Fondacije “Čuvari baštine – Bassania” i Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo, bit će održana u galeriji BKC-a, u ulici Branilaca Sarajeva br. 24, s početkom u 19 sati.
Pored autora, na ovom skupu govorit će i prof. dr. Senadin Lavić, prof. dr. Ahmed Kico te prof. Mesud Hero. Moderator promocije je Feđa Kulina.
Knjiga “Od Batona do Kulina” autora Suada Haznadarevića i Emira Medanhodžića govori o historiji Bosne i Hercegovine od antike do srednjeg vijeka iz perspektive terenskih istraživača, obuhvatajući period od 1.200 godina.
Autori također istražuju arijanstvo i Crkvu bosansku, osporavajući teorije o bogumilstvu i tvrdeći da su Istočni Goti donijeli arijanstvo koje je značajno utjecalo na religijski život Bosne. Važnu ulogu odigrao je i dolazak Avara i Slovena koji su doprinijeli razvoju centralne i lokalne vlasti, dok su Franci imali utjecaj u vrijeme prvih bosanskih banova.
Bogata foto dokumentacija i precizan publicistički stil omogućavaju čitaocima dublje razumijevanje društvenog, vjerskog i običajnog života tog perioda.​

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia