online slots game malaysia
Sarajevo

Uz podršku Općine Stari Grad, teška životna priča dječaka lavljeg srca Haruna Kape, bit će pretočena u knjigu

Jedanaestogodišnji dječak Harun Kapo iz ulice Krka u Starom Gradu boluje od teške bolesti Tar sindrom, zbog koje je teško pokretan. Harun i porodica cijeli njegov život vode tešku bitku kako bi mu se osigurali što bolji uslovi života. Nakon deset operacija na nogama njegovo trenutno stanje je stabilno. Pored svih teškoća i izazova koje je život stavio pred ovog dječaka i njegovu porodicu, nikad nije izgubio duh i samopouzdanje.

Njegov otac Husnija Kapo već deceniju piše jednu vrstu dnevnika o svim situacijama sa kojima se susretao kako bi olakšao život svom sinu. Esmir Salihović, školski pedagog u OŠ „Edhem Mulabdić“ koju Harun pohađa, ponudio se da pripremi, adaptira i lektoriše stotine ispisanih stranica dnevnika o Harunovoj borbi sa bolešću u jednu knjigu koja će nositi naziv “Dječak lavljeg srca”.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, koji od početka prati Harunovo stanje i pomaže u njegovom liječenju, nakon saznanja da bi Harunova životna priča mogla biti pretočena u knjigu primio je u svom kabinetu Harunovog oca Husniju Kapu i pedagoga Esmira Salihovića koji su mu ispričali sve o nastojanjima da ova knjiga što prije ugleda svjetlo dana.

Istakavši da bi iskustvo porodice Kapo moglo pomoći i drugim porodicama koje se suočavaju sa ovom bolešću, kao i da Harunova borba i herojstvo mogu biti inspiracija drugima, načelnik Hadžibajrić je najavio da će Općina Stari Grad Sarajevo pružiti pomoć i sufinansirati štampanje knjige “Dječak lavljeg srca”. Izlazak knjige planiran je na proljeće ove godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia