online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Usvojena odluka o privremenom finansiranju u KS

S obzirom da Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Budžet za 2022.godinu, danas je donesena odluka o privremenom finansiranju javnih ustanova i to za period od 1. januara do 31. marta 2022. godine.

Na sjednici je danas donesena odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo, Zavoda zdravstvenog osiguranja, te Službe za zapošljavanje KS. 

U nastavku sjednice će biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Zakona o cestama KS, Prijedlog zakona o javnom prijevozu putnika u KS i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju saobraćaja na području KS (skraćeni postupak)

Pred zastupnicima je i donošenje nekoliko odluka kao što je davanje saglasnosti na Statut o izmjenama Statuta JU “Apoteke Sarajevo”, o osnivanju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, o proglašenju općeg dobra i prirodnog bogatstva dijelova preduzeća kojim upravlja KJKP „GRAS“ d.o.o. Sarajevo i izuzimanju iz početnog bilansa i programa privatizacije.

Zastupnici će razmotriti i donošenje odluke o davanju saglasnosti na aneks Sporazuma o poslovnoj saradnji kojim se regulišu međusobni odnosi na realizaciji projekta rekonstrukcije, finansiranja, ustupanja, opremanja i korištenja objekta predškolske ustanove “Ciciban“ sa Općinom Novo Sarajevo i Udruženjem porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu“ i davanju saglasnosti v.d. direktorici JU ,,Djeca Sarajeva“, da potpiše navedeni aneks Sporazuma sa Općinom Novo Sarajevo i Udruženjem porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia