online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Usvojena mjera osiguranja u slučaju poništavanja doktorata Sebiji Izetbegović

Ovu informaciju je potvrdila na svom zvaničnom Facebook profilu i Sebija Izetbegović. Ona je uz objavu priložila i faksimil rješenja Općinskog suda

Općinski sud u Sarajevu usvojio je prijedlog određivanja privremene mjere osiguranja u slučaju poništavanja doktorata Sebije Izetbegović.

Esad Oruč, advokat Sebije Izetbegović, je kazao za N1 Oruč oni još uvijek nisu dobili zvanično rješenje.

– Izvršili smo uvid u rješenje putem CMS-a, dakle elektronski pristup predmetima. Sud je odlučivao o privremenoj mjeri po osnovu zaključka Senata sa sjednice koja je održana 13.04. Dakle, mi smo i tada i upozoravali da Senat ne može da raspravlja o poništenju doktorata jer nisu ispunjene sve zakonske pretpostavke. U tom smislu smo poslali i svim članovima Senata i rektoru Univerziteta podnesak, odnosno zahtjev o zaštiti zakonitosti. Tu smo ukazali na određene zakonitosti. Sud je prepoznao kao osnovano i odložio izvršenje tog zaključka do okončanja parničnog postupka ili donošenja neke nove mjere, kazao je Oruč.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia