online slots game malaysia
Vijesti

Uskoro isplata novčanih naknada za borce-branitelje BiH

„Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo je uputilo naloge za plaćanje februarskih mjesečnih novčanih naknada utvrđenih Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, a koje se obračunavaju centralizirano, uz uplate direktno prema bankama“, informisao je resorni ministar Omer Osmanović populaciju koju predstavlja, a prije svega one koji ostvaruju ova prava.

Između ostalih, radi se o pravu na mjesečna novčana primanja za djecu ratnih vojnih invalida s utvrđenim invaliditetom od 20 do 80%, to jeste na dječiji dodatak, za koje se isplata očekuje od ponedjeljka, 6. marta 2023. godine, uz napomenu da se naknada od septembra 2022. godine isplaćuje u iznosu od 93,85 KM po djetetu.

„Dat je nalog i za realizaciju prava i isplatu mjesečnog novčanog primanja za nosioce najviših ratnih priznanja, ratne vojne invalide kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć od strane drugog lica, nosioce ‘Partizanske spomenice 1941’ i djecu šehida – poginulog borca – branitelja bez oba roditelja za vrijeme nezaposlenosti do zasnivanja radnog odnosa“, kazao je između ostalog ministar Osmanović, a isplata ove nakade očekuje da počne u utorak, 7. marta 2023. godine, kao i da je u obračun uključeno 745 lica.

Isplata naknada po osnovu prava na personalnu asistenciju za ratne vojne invalide – paraplegičare i ratne vojne invalide kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć od drugog lica očekuje se od srijede, 8. marta 2023. godine.

Februarska egzistencijalna naknada nezaposlenim demobilisanim braniocima mlađim od 57 godina započet će od četvrtka, 9. marta ove godine

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia