online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uskoro formiranje tima za restrukturiranje preduzeća GRAS

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem i ministar finansija Jasmin Halebić razgovarali su s v.d. direktorom GRAS-a Almirom Ahmetspahićem, rukovodiocem Sektora za razvoj Mustafom Mehanovićem, i predstavnicima sindikata GRAS-a Amirom Muminovićem i Adnanom Himzanijom o restruktuiranju tog preduzeća.

Sastanak je inicirao Nenadić kako bi bili određeni budući koraci djelovanja radi unapređenja korporativnog upravljanja i efikasnijeg rada tog preduzeća, za što su interes iskazali učesnici današnjeg sastanka.

Dogovoreno je da će biti formiran tim predstavnika Vlade i GRAS-a koji će voditi razgovore u vezi s reorganizacijom i restrukturiranjem tog preduzeća.

Zajednički je stav da su promjene neminovne, a to su pokazale i analize organizacije i poslovanja tog preduzeća, sadržane u Programu restruktuiranja koji je izradila Britanska konsultantska kuća PricewaterhouseCoopers, na zahtjev Vlade KS.

– Plan je da odredimo na koji način ćemo voditi pregovarački proces, ko će sudjelovati u pregovorima, kad oni počinju, kojim redoslijedom ćemo delegirati pitanja, koje dokumente trebamo uzeti u obzir, te kada možemo planirati završetak rada – naveo je Nenadić, te je zatražio od predstavnika GRAS-a da Vladi dostave spisak članova tima iz tog preduzeća.

Kalem je istakao da će sa upravom preduzeća i predstavnicima sindikata tražiti najbolja rješenja, uz puno uvažavanje prava i interesa uposlenika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia