online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uručenje Povelje KS počasnom građaninu Čedomiru Jovanoviću

Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održaće se večeras u okviru tradicionalne manifestacije “Dani Kantona Sarajevo“, koja se već petnaestu godinu obilježava od 2. do 9. maja.

Nosilac ovogodišnje Povelje Kantona Sarajevo kojom se proglašava počasni građanin kantona je Čedomir Jovanović, zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u BiH i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura.

Na sjednici će biti uručene plakete ostalim laureatima, zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Na osnovu odluke Skupštine KS od 23. aprila, pojedinačna Plaketa KS biće uručena Slaviši Šućuru, kao priznanje za izuzetan doprinos u odbrani države BiH od agresije, te zalaganja za dobrobit svih etničkih i religijskih zajednica koje u njoj žive.

Plaketa će biti dodijeljena i Radetu Zoranoviću, kao priznanje za doprinos u širenju istine o agresiji na BiH, te promociji zajedništva na području KS.

Kao priznanje za doprinos odbrani i opstanku države BiH od agresije, te unapređenju društvene zajednice i afirmaciju temeljnih vrijednosti svih građana bez obzira na naciju i vjersku pripadnost Plaketa KS biće uručena Željku Komšiću.

Plaketa KS će biti dodijeljena i Javnoj ustanovi “Treća gimnazija“ za izuzetan doprinos razvoju odgojno-obrazovnog sistema u KS i BiH, te podsticanju i razvijanju kreativnosti, ličnih sposobnosti i tolerancije među mladima, Radničkom kulturno-umjetničkom društvu “Proleter“ iz Sarajeva, kao priznanje za doprinos u izučavanju, njegovanju i afirmaciji bogate kulturne baštine svih naroda BiH.

Javna ustanova “Fond memorijala KS“, dobiće Plaketu KS kao priznanje za doprinos razvoju KS u oblasti naučno-istraživačkog rada, društvenih djelatnosti i umjetnosti za projekat Muzej heroja oslobodilačkog rata.

Plaketu KS, posthumno, Suadu Ćupini, kao priznanje za višegodišnje uspješno djelovanje, iznimna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u KS i afirmaciji države BiH, preuzeće neko u ime njegove porodice.

Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održaće se danas sa početkom u 17.30 sati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia