online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Uručene novčane nagrade zaslužnim i vrhunskim sportistima

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević danas je organizirala prijem za kategorisane sportiste Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom uručila je rješenja o dodjeli novčanih nagrada za 45 bosanskohercegovačkih zaslužnih i  vrhunskih sportista međunarodnog razreda.

Ministrica Gudeljević na prijemu je naglasila kako nagrađeni s pravom nose zvanje zaslužnog i vrhunskog sportaša BiH međunarodnog razreda.

– Za 2022. godinu, sukladno sportskim rezultatima,  su sportaši koji su ostvarili rezultate na zvaničnim međunarodnim natjecanjima u sportskim disciplinama koje su na zvaničnom programu olimpijskih igara, paraolimpijskih igara i specijalne olimpijade. Na prijedlog komisije kategorizaciju sportaša na nivou BiH  za 2022. godinu kategorizirano je ukupno 48 sportašica i sportaša. Važno je istaknuti da smo realizirali sredstva koja smo imali na rasploaganju u okviru proračuna Miinistarstva civilnih poslova za 2022. godinu u iznosu od 97.500 KM – kazala je ministrica Gudeljević.

Novčane nagrade je, na osnovu odluke Vijeća ministara BiH, a na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, ukupno  dobilo 45 sportašica i sportaša.

– Naš osnovni stav je da su sredstva koja su namijenjena sportašima nedostatna i da definitivno trebaju biti veća, te se nadam da će svi koji se nalaze u lancu kreiranja proračuna shvatiti važnost uloge sporta i sportaša u našem društvu i da ćemo u budućim proračunima imati veće iznose – kazala je Gudeljević.

Uime nagrađenih zahvalio je evropski viceprvak u taekwondou Nedžad Husić.

– Ministarstvo civilnih poslova svake godine nam pripremi neku nagradu. Ovim putem želim da iskreno zahvalim. Osvojenom titulom viceprvaka Evrope u prošloj godini potvrdio sam dobre rezultate iz 2021. godine. Nadam se da ću ove godine napraviti pomak i osvojiti prvo mjesto – kazao je najbolji bh. taekwondista.

Zaslužni sportisti dobili su  novčane nagrade u iznosima od 1.500 KM do 3.100 KM, a vrhunski sportisti međunarodnog razreda od 2.000 do 2.500 KM.

Nagrade su između ostalih dobili Mesud Pezer, Lana Pudar, Safet Alibašić, Sabahudin Delalić, Amel Tuka, Hamza Alić, Sead Merdanović i drugi..

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia