online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uručena pomoć za očuvanje radnih mjesta u 12 boračkih zadruga

Ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je ugovore sa ovlaštenim osobama 12 boračkih zadruga u KS, u okviru realizacije Programa mjera sufinansiranja održavanja postojeće zaposlenosti u boračkim zadrugama s područja tog kantona za 2021. 

Nakon okončanja procedure javnog poziva, na listi zadruga koje su zadovoljavale uslove našle su se opće zadruge: “Zmajevac”, “Kamenica”, “Vrelo”, “М-estetik”, “Zelena panorama”, “Naprijed”, “Pucan”, “Pruga”, “Farma Nerdi”, poljoprivredna zadruga “Eko behar”, boračka proizvodno-uslužno-turistička zadruga “Urbanist,” i Zemljoradnička zadruga “Malešićanka”.

Osim poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje zdrave hrane, te zadruge se bave i ugostiteljstvom i plasmanom domaćih proizvoda, pružanjem kozmetičkih usluga i usluga transporta, vanjskim uređenjem prostora, građevinarstvom, te proizvodnjom šina i turizmom.

Ukupno je zadrugama danas dodijeljeno 160.000 KM za ublaživanje posljedica pandemije koronavirusa i očuvanje radnih mjesta za 59 trenutno zaposlenih u tim zadrugama. Ta sredstva će biti dostatna za isplatu minimalne plaće zaposlenih u narednih šest mjeseci.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia