online slots game malaysia
Sarajevo

Ured za borbu protiv korupcije KS provjerava dodjelu sredstava firmi Energogas

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo vrši provjere po zaprimljenoj prijavi o navodnim nepravilnostima u vezi postupka odobravanja i isplate budžetskih sredstava  Vlade Kantona Sarajevo za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće firmi Energogas d.o.o. Sarajevo, vlasništvo Izeta Forte.

Kako stoji u prijavi, navodno je Vlada Kantona Sarajevo tokom 2021., u dva navrata, uplatila više od 20.000 KM pomenutoj firmi na ime finansiranja minimalne plaće radnika tokom trajanja Covid pandemije, a da pritom navedena firma nije imala pad prihoda, što je bio jedan od eliminatornih uslova za dodjelu sredstava.

Iz ureda podsjećaju da je ta institucija nadležna za preduzimanje aktivnosti na prevenciji korupcije, kao i za prikupljanje podataka i informisanje nadležnih o uočenim radnjama koje mogu imati koruptivne elemente, te za postupanje po prijavama prema institucijama u svrhu provjere, prikupljanja podataka i prosljeđivanja nadležnim organima i institucijama, što u ovom slučaju i rade.

Neovisno o zaprimljenoj prijavi, Ured za borbu korupcije i upravljanje kvalitetom KS danas je i iz Kabineta premijera KS dobio zahtjev u kojem se traži da se ispita ovaj slučaj i utvrdi radi li se o sukobu interesa, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia