online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Upaljeno zeleno svjetlo za maturske večeri i ekskurzije za đake u Kantonu Sarajevo

Ove godine u odnosu na protekle dvije, učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajeva mogu putovati na ekskurzije, unutar Bosne i Hercegovine. Putovanja se mogu realizovati shodno Pravilniku o organizaciji i realizaciji izleta, studijskih posjeta, ekskurzija, kampovanja, društveno korisnog rada, škole u prirodi i drugih oblika odgojno-obrazovnog rada u osnovnoj i srednjoj školi. Također, dozvoljeno je i organizovanje maturalnih večeri.

S obzirom na to da se epidemiološka situacija u KS-u znatno popravlja, nastava se u većini osnovnih i srednjih škola odvija bez ograničenja. Još uvjek je u opciji i kombinovani model nastave, a kao mjera opreza vodi se računa i o distanci unutar razreda. Ipak, poslije dvije godine pandemije koronavirusa, online nastave, ograničenog društvenog života, stresa i straha, putovanja i druženja djeci su prijeko potrebna.

Ministarstvo odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo, uputilo je obavijest svim i osnovnim i srednjim školama sa područja kantona sa potvrdom o organizovanju ekskurzija za ovogodišnje maturante. Međutim, zbog određenih procedura oko organizacije putovanja, teško da će se moći sve organizovati u 2 mjeseca koliko je ostalo do kraja škole.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia