SarajevoVijesti

Univerzitet u Sarajevu promovisao 55 doktora nauka

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektori i dekani fakulteta, promovisali su danas u Narodnom pozorištu u Sarajevu 55 kandidata i kandidatkinja na čast doktora nauka.

Kako je u svom govoru kazao rektor Škrijelj, kandidati su prošli izuzetno zahtjevan put akademskog napredovanja i usavršavanja, ispunjen brojnim izazovima i odricanjima, te istovremeno i ohrabrujućim spoznajama o nauci kao jednom od ključnih uslova općeg društvenog napretka i razvoja.

– Danas promovišemo i slavimo vaše izuzetno akademsko i naučno dostignuće. Već sutra naša društvena zajednica očekuje i treba vaš predani i potpuni angažman u nauci, akademiji i zajednici. Sebi ne smijemo dopustiti luksuz da budemo tihi posmatrači bremenite svakodnevnice – poručio je Škrijelj.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Aleksandra Nikolić ističe da današnji čin označava trenutak kada društvo prepoznaje i slavi dostignuća, zalaganja i odricanja kandidata, čime je bh. društvo bogatije, snažnije i sposobnije da na kreativan način odgovori na kompleksne izazove.

– Nadam se da ste spremni i motivisani da prihvatitie ove izazove i da gradite mreže saradnje sa ljudime dobre volje, kako bi znanje i kreativnost aplicirali stvarajući nova, inovativna rješenje koja će oblikovati svjetliju budućnost BiH – kazala je Nikolić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.