online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Unapređenje digitalnih vještina za osnovce i roditelje

Udruženje nastavnika i profesora informatike (eduIT), uz finansijsku podršku Općine Centar, pokreće projekat unapređenja digitalnih vještina učenika devetih razreda osnovnih škola sa Centra, kao i njihovih roditelja.

Kroz ovaj projekat se želi omogućiti da djeca postanu samostalni i sigurni korisnici digitalnih tehnologija sticanjem neophodnih i potrebnih kompetencija. Sa druge strane, za roditelje je planirana edukacija koja će im omogućiti razumijevanje i praćenje digitalnog svijeta djece.

Kako je planirano projektom biće organizovani seminari i radionice za učenike završnih razreda osnovnih škola na kojima će polaznici biti upoznati o osnovnim znanjima digitalne sigurnosti, bezbjednoj upotrebi interneta i digitalnim alatima za učenje.

Za roditelje će biti organizirana serija radionica kako bi se informirali o online sigurnosti, praćenju dječjih aktivnosti na internetu i komunikaciji sa djecom o digitalnom svijetu.

Planirano je razviti online komunikaciju sa resursima, smjernicama i alatima koji će biti dostupni učenicima i roditeljima kako bi im olakšali pristup korisnim informacijama i materijalima za unaprjeđenje digitalnih vještina, saopćeno je iz općine Centar.

U narednom periodu biće objavljeni termini seminara i radionica.

Projekat je podržan u okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata za mlade, koji će biti finansirani iz Budžeta Općine Centar u 2023. godini. Za podršku projektima za mlade putem organizacija civilnog društva u općinskom budžetu je obezbijeđen iznos od 67.971 konvertibilnih maraka.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia