online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uk, Šteta i Muzur obišli radove na izgradnji pruge od Ilidže do Hrasnice

Radove na izgradnji kapitalnog projekta, pruge do Hrasnice, danas su sa ministrom saobraćaja Adnanom Štetom obišli premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Izgradnjom pruge od Ilidže do Hrasnice dobit će se novih 12,9 kilometara pruge, dvije nove okretnice na Ilidži i u Hrasnici, te 20 novih tramvajskih stanica.

Šteta je sa inženjerima Ministarstva saobraćaja koji su uključeni u projekt izgradnje tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice upoznao premijera i načelnika s trenutnim radovima, te kazao da se različite vrste radova izvode na prvoj i drugoj dionici, u ukupnoj dužini od 3,8 kilometara.

Na prvoj dionici pruge, u dužini od 1,8 kilometar završeni su radovi na iskopu, ugrađen je geotekstil i postavljen prvi tamponski sloj, a na drugoj dionici su počeli radovi na uklanjanju humusa i iskopu.

Premijer Uk je ukazao na važnost ulaganja u infrastrukturu za kvalitetniji život građana.

– Spajanjem Hrasnice s Ilidžom, odnosno s ostatkom Kantona Sarajevo, tramvajska pruga podići će kvalitet života svim građanima ovog dijela grada i otvoriti perspektivu dodatnog naseljavanja ovog jako lijepog prostora – rekao je Uk.

 Po riječima načelnika Muzura, za tu lokalnu zajednicu i njene stanovnike projekt ima višestruke benefite.

– Osim što će unaprijediti sigurnosnu situaciju i saobraćajnu infrastrukturu, kao i kvalitet života naših građana, osigurat će glavni preduslov za projekt izgradnje vertikalnog transporta preko olimpijske planine Igman – kazao je Muzur.

Očekivanja su, ukoliko sve bude prema planovima, da tramvajska pruga bude izgrađena tokom ljeta 2025. godine, saopćila je Služba za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia