online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uk i Mioković: U prevenciji nasilja moraju učestvovati svi nivoi vlasti

Premijer Kantona Sarajevo Nihad UK  susreo se danas s predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Draganom  Miokovićem.

Fokus razgovora bio je na sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH, te na potrebi zajedničke i koordinirane prevenciji krivičnih djela na svim nivoima vlasti. 

„Stanje sigurnosti je, kad se gleda broj riješenih krivičnih djela, na zadovoljavajućem nivou. No, nema sumnje da taj broj mora biti manji, a njegovo smanjenje može se postići samo prevencijom. U tom smislu potrebna je saradnja svih nivoa vlasti. Prije nekoliko dana o tome sam razgovarao s predsjedavajućim Zvizdićem, s državnog nivoa vlasti, kao i danas s premijerom Ukom“, izjavio je tim povodom Mioković.

Osim o sigurnosti, razgovarano je i o narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, a premijer Uk se osvrnuo na uticaj federalnih propisa na Kanton Sarajevo.
 
„Brojni federalni zakoni koji će biti razmatrani na sljedećoj sjednici Predstavničkog doma, ali i na nekim narednim, utjecat će i na kantonalno zakonodavstvo, kao i na živote građana u svim kantonima. S tim u vezi, bilo je korisno   informisati se ovdje o brojnim temama koje će kroz ove zakone biti tretirani. S obzirom na to da sam danas imao prvi službeni susret s predsjedavajućim  Miokovićem na novoj funkciji, poželio sam mu sreću i uspjeh u daljem radu“, poručio je premijer UK.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia