online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Uk: Dogovoreno je da se nastavi sa započetim usvajanjima zakona i odluka na nivou Vijeća ministara BiH

Na Drugom političkom forumu na visokom nivou između Evropske unije i Bosne i Hercegovine koji se danas održava u Bruxellesu, “otvorene su i teške teme”, a premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, kaže da su dogovorili nastavak usvajanja zakona i odluka na nivou Vijeća ministara BiH.

– Svi smo pokazali opredjeljenje za put u EU, što nije ništa novo. Meni je drago što su otvorene i teške teme, jer naš put u EU bit će put odricanja, izlaska iz političkog komoditeta a sve s jednim ciljem – da osiguramo sve vrijednosti u BiH, one kojima teže porodice koje odlaze iz BiH – kazao je Uk.

I da se razumijemo, dodao je, nije dominantan razlog odlaska “kvalitet života”, već i svakodnevne teške teme koje unose neizvjesnost u živote od prijetnji disolucijama, ratom i slično.

– Dogovorili smo da nastavimo sa dobro započetim usvajanjima zakona i odluka na Vijeća ministara BiH. Raduje me, nadam se ne samo deklarativna, podrška i opozicionih predstavnika da će podržati sve zakone i odluke koji nam stoje kao uslov – naglasio je Uk.

Premijer Uk je naveo da su od komesara Verhelya imaju punu podršku na tom putu, „uz potpuno uvažavanje složenosti našeg sistema, koji će nam otvoriti i pregovore ali i stotine miliona eura za naše građane”.

– Naravno, moramo uraditi domaću zadaću koju smo već dogovorili a danas potvrdili – naglasio je Uk. 

Skupom na visokom nivou kopredsjedavali su evropski komesar za proširenje, Oliver Varhelyi i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Borjana Krišto.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia