online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ugovor o zajmu od 15 miliona EUR-a za projekt javnog prijevoza

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar privrede Draško Jeličić, te ministar finansija Jasmin Halebić održali su danas online sastanak sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj – EBRD, koje je predvodila njihova šefica Manuela Naessl.

Tokom sastanka, predstavnici Vlade KS su potpisali Ugovor o zajmu između Bosne i Hercegovine i EBRD-a za projekt javni prijevoz Sarajevo, čija je ukupna vrijednosti 15 miliona EUR-a, a koji im je ranije dostavljen.

Dogovoreni su detalji vezani za nabavku novih trolejbusa u vrijednosti od 15 miliona EUR-a, sanaciju tramvajske pruge u vrijednosti od 20 miliona EUR-a, kao i projekata izgradnje gradskih saobraćajnica te nabavke novih tramvaja sredstvima u ukupnom iznosu od 60 miliona EUR-asaopćeno je iz pres službe KS.

„U oblasti komunalne privrede razgovarali smo o realizaciji projekata vodosnabdijevanja, te sanacije centralnog grijanja. A što se tiče prostornog uređenja, govorili smo i o projektima energijske efikasnosti u javnim zgradama u iznosu od osam miliona EUR-a i grant sredstvima iz Evropske unije, kao i o projektu regeneracije željezničke stanice i tramvajskog depoa“, istakao je premijer Nenadić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia