online slots game malaysia
BiznisVijesti

Udruženje poslodavaca KS: Prioriteti za ekonomski razvoj uz fokus na fiskalne i obrazovne reforme

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo održalo je redovnu Skupštinu na kojoj su razmatrane ključne aktivnosti, prioriteti i strateški pravci djelovanja za naredni period. Skupština je još jednom potvrdila posvećenost Udruženja poboljšanju poslovnog ambijenta, smanjenju administrativnih i fiskalnih opterećenja, te reformi obrazovanja i tržišta rada u Federaciji BiH i Kantonu Sarajevo.
Članovi su naglasili važnost stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta za sve poslodavce u Kantonu Sarajevo i FBiH, te će Udruženje intenzivirati rad na unapređenju zakonske regulative posebno u oblasti fiskalnih zakona i kreiranju pogodnijih uslova za poslovanje, kako bi se osigurala konkurentnost i održivost privrednih subjekata. Jedan od ključnih prioriteta Udruženja je smanjenje i ukidanje parafiskalnih nameta koji opterećuju poslovanje. Na Skupštini je donesena odluka o intenziviranju napora na pregovorima sa nadležnim institucijama kako bi se postigla konkretna rješenja koja će olakšati poslovanje i smanjiti troškove za poslodavce, te time rasteretiti opterećenja s ciljem poboljšanja standarda i povećanja neto primanja zaposlenih u realnom sektoru.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia