online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Udruženja žrtava: Karadžić ne odustaje od pokušaja da izbjegne služenje doživotne robije

– Udruženje žrtava i svjedoka genocida i udruženje Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” uputili su dopis zvaničnicima Ujedinjenih naroda, Međunarodnog rezidualnog mehanizma Haškog tribunala i Velike Britanije u kojem ih mole da ne nasjedaju na provokacije iz Srbije o navodno lošim uslovima u britanskom zatvoru u kojem boravi Radovan Karadžić, javlja Anadolu Agency.

“Radovan Karadžić, međunarodni ratni zločinac, ne odustaje od pokušaja da izbjegne služenje doživotne robije zbog počinjenog genocida i četiri zločinačka poduhvata u kojima je bio jedan od glavnih planera. Republika Srbija uz pomoć Ruske Federacije je angažirala više od 120 tzv. srpskih intelektualaca, uglavnom osoba koje su u proteklim ratovima učestvovali, rukovodili i pružali podršku Radovanu Karadžiću, Slobodanu Miloševiću, Jovici Stanišiću, Frenkiju Simatoviću, Ratku Mladiću i drugim zločincima, da napišu pismo u kojem kritikuju Vladu Velike Britanije, MICT i navodne loše uslove u britanskom zatvoru u kojem boravi Radovan Karadžić. Među ‘intelektualcima’ se nalaze međunarodni ratni zločinci, njihovi pomagači i osobe koje ne priznaju naslijeđe ICTY/MICT iz Den Haga. Već dugo su se u Srbiji probudili ‘aveti prošlosti’ koji ne biraju sredstva da štite ratne zločince, negiraju zločine i čak glorificiraju zločin i zločince, te ovo pismo to i potvrđuje. Molimo Vas da ne nasjedate na provokacije iz Srbije i mi žrtve smo duboko ubijeđeni da Radovan Karadžić u Velikoj Britaniji uživa najviši, dozvoljeni stepen prava, kao presuđeni međunarodni zločinac shodno zakonima u Velikoj Britaniji”, navedeno je u dopisu udruženja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia