online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U Vijećnici svečano otvoren 13. Sarajevo Business Forum

U sarajevskoj Vijećnici večeras je otvoren 13. Sarajevo Business Forum (SBF), koji će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine biti održan 22. i 23. maja ove godine.

Prisutnim brojnim zvaničnicima, poslovnim liderima, političkim predstavnicima i ekonomskim stručnjacima obratili su se Alek Bakalović, ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović i Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

U ime Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede KS, kao strateškog partnera Sarajevo Business Foruma, resorni ministar Zlatko Mijatović je rekao da se Sarajevo Business Forum etablirao u regionalnoj i globalnoj poslovnoj zajednici kao najvažniji poslovni i investicioni forum u jugoistočnoj Evropi. 

“Svi smo ovdje jer prepoznajemo da su Sarajevo i Bosna i Hercegovina tačke susreta – ključne tačke Balkana i atraktivne destinacije za ulaganja u sektore koji danas pokreću globalnu ekonomiju. Svjesni smo da je za dugoročan rast i razvoj potrebna zdrava i snažna ekonomija zasnovana na proizvodnji, razvoju preduzetništva, privlačenju investicija, uspostavljanju i jačanju javno-privatnog partnerstva. To su temelji na kojima želimo da izgradimo privredu koja će služiti kao model zdrave i jake privrede u našem regionu. Ovo je naše opredjeljenje i želimo da svi vi, sadašnji i potencijalni investitori, znate da u nama imate pouzdanog partnera, koji će učiniti sve što je potrebno da vaša investicija bude sigurna i uspješna. Vođeni ovim opredjeljenjem, prilagođavamo naše zakone savremenoj poslovnoj praksi, unapređujemo poslovne i industrijske zone, te cjelokupno poslovno okruženje”, rekao je ministar Mijatović istakavši da Sarajevo ima sve potrebne uslove za ekonomski rast i razvoj. 

“Ovaj grad nudi odličan strateški i geografski položaj, obilje prirodnih resursa, duboko ukorijenjenu tradiciju u specijalizovanim industrijama, zajedno s kvalifikovanom, obrazovanom i motivisanom radnom snagom. Pozivam vas da istražite prednosti ulaganja u Kanton Sarajevo i postanete dio naše poslovne zajednice”, rekao je ministar Mijatović.

Večerašnjem svečanom otvaranju prisustvovao je i premijer KS, Nihad Uk.

U okviru 13. Sarajevo Business Foruma, prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia