online slots game malaysia
Vijesti

U toku završni radovi na rekonstrukciji šetališta u Općini Centar

Uprkos ekstremnim vremenskim uslovima i izrazito visokim temperaturama radnici građevinske firme „ITC“ d.o.o. Zenica izvode finalne radove na rekonstrukciji šetališta a nakon što je okončano i hortikulturno uređenje pješačke zone. 

Većina građevinskih radova je završena, a pješačka zona je oplemenjena mnogobrojnim ukrasnim grmljem, sezonskim cvijećem i novim stablima za koje je obezbijeđen i sistem navodnjavanja i osvjetljenje.

Duž pješačke zone postavljene su klupe, a šetalište će dodatno krasiti i postavljena ambijentalna led rasvjeta. 

U opisu koncepta projekta navedeno je da se kombinacijom više vrsta kamenih ploča i zelenila, duž šetališta, stvara jedinstvena površina – „ćilim“ po čemu je projekat i dobio naziv „Sarajevski ćilim“.

Inicijalnu ideju za projekat rekonstrukcije pločnika na potezu od ulice Trampina do Marijin Dvora su svojevremeno dali sami građani putem mjesne zajednice, a ova dionica je prvi dio cijelog planiranog uređenja pješačkih površina do Marijin Dvora. Idejni projekat budućeg izgleda šetnice uradio je arhitektonski studio „Zec“, odnosno arhitekta Amir Vuk Zec, koji u svojoj bogatoj karijeri ima čitav niz prepoznatljivih projekata.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia