online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U toku uspješna proljetna akcija čišćenja javnih površina

Gost emisije Špica bio je Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP RAD, koji je govorio o proljetnoj akciji čišćenja, uređivanja i ozelenjavanja javnih površina Kantona Sarajevo.

Proljetna akcija koja je počela još 9. aprila, unaprijeđena je dodatnim brojem radnika, ukupno 250 radnika, koji će biti angažovani na dva mjeseca. Dogovoreno je tako da se sukcesivno angažuju isti, kako bi konstatno u pogonu imali stotinjak radnika koji će obavljati svoje zadatke na terenu, odnosno održavati javne površine” – ističe Ramić.

Govoreći o kabastom otpadu, koji je u procesu odvoženja u svim općinama Kantona Sarajevo, Ramić ističe kako je u općini Stari Grad odvezeno oko 57 tona kabastog otpada, dok je na području općine Centar taj broj dosegao 73 tone.

U sklopu ove proljetne akcije, a u suradnji sa partnerima, vrši se prikupljanje elektronskog i električnog otpada. Na Facebook stranicama Vlade Kantona Sarajevo i stranicama KJKP RAD, građani mogu pronaći informacije o lokacijama na kojima se nalaze mobilno reciklažno dvorište, gdje građani mogu predati električni i elektronski otpad” – navodi Ramić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia