online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U toku realizacija projekta „Boje tišine“ namijenjenog djeci sa teškoćama sluha i govora

U prostorijama Dječije kuće Novo Sarajevo održavaju se radionice u okviru realizacije projekta “Boje tišine”, kojeg implementira Udruženje za podršku djeci/osobama s teškoćama sluha i govora “EHO” u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo.

Cilj projekta je da se djeci/mladima s teškoćama sluha i govora pruži mogućnost da na kreativan i stimulativan način razviju svoje komunikacijske potencijale, takmičarski duh, aktivno sudjelovanje u društvu, unapređenje vizuelnih potencijala  djece putem likovnih, kiparskih i vještina web dizajna.

Do sada je održano jedanaest radionica sa djecom s teškoćama sluha i govora uzrasta 7-18 godina, koji su kroz određene aktivnosti radili na kognitivnom razvoju, sposobnosti prepoznavanja i tumačenja senzornih stimulansa, pažnje, memorije, jezika, koncentracije i razumijevanja.

U toku jedne radionice djeca naizmjenično učestvuju u likovnim, kiparskim radionicama kao i na web radionici. Ovaj projekat provodi se u okviru Javnog poziva Općine Novo Sarajevo udruženjima (organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama) za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, podrške za osobe treće životne dobi i zaštite okoliša.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia