online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U toku infrastrukturni radovi na Vratniku

Na Vratniku, u ulici Mačkareva, u toku je realizacija veoma zahtjevnog i kompleksnog projekta rekonstrukcije kanalizacione mreže koji uporedo uključuje i radove na zamjeni gasnih instalacija, a na vrlo uskom i nepristupačnom terenu. I pored toga, radovi se odvijaju dosta dobrom dinamikom i do sada nije bilo nepredviđenih okolnosti.

U I fazi predviđena je rekonstrukcija kanalizacije na dužini od oko 180 metara, što podrazumijeva zamjenu postojeće kanalizacije, na trasi će biti izgrađeno osam uličnih šahtova, svi fekalni priključci će biti rekonstruisani, a oluci priključeni na oborinski kanal.

Izvršit će se asfaltiranje ove ulice u dijelu u kojem će se raditi komunalna infrastruktura, a za stanovnike ovih ulica to će značiti kraj problemima sa lošim podzemnim instalacijama, vodovodnim i kanalizacionim cijevima i ispucalim asfaltom, a samim tim i stvaranje boljih uslova za život.

Rok za izvođenja radova je 50 dana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia